Aanmelding
De praktijk biedt kortdurende (Generalistische basis GGZ (BGGZ) behandeling en meer intensieve langdurige behandeling (Specialistische GGZ (SGGZ))
Bij welke klachten?
Mensen kunnen bij mij terecht met de meeste psychische klachten, zoals:
Depressie, angsten, identiteitsproblemen, stress/burn-out, psychosomatische klachten, negatief zelfbeeld, rouw, PTSS, ADD/ADHD, levensfase problemen, persoonlijkheidsstoornissent, een vraag om coaching of levensvragen.
- Sommige van bovenstaande klachten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar
- Er kan geen behandeling worden geboden indien er sprake is van crisisgevoeligheid (zoala: acute suïcidaiteit, psychotische klachten en/of actuele verslavingsproblematiek) omdat we niet 24 uur bereikbaar zijn.
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: nijdam.psychotherapie@gmail.com. Dan neem ik via mail of telefonisch contact met U op voor een intakegesprek.
Verwijsbrief huisarts:
Om voor vergoeding van de behandeling in aanmerking te komen, is een verwijsbrief van de huisarts nodig. In de verwijsbrief moeten de volgende zaken vermeld zijn:
- Naam en praktijkgegevens verwijzer
- Persoonlijke AGB-code verwijzer
- Verwijzing naar ‘Generalistische basis GGZ' of 'Specialistische GGZ’
- Korte toelichting op de verwijzing, eventueel aangevuld met overzicht van eerdere behandeltrajecten
- Handtekening verwijzer
- Stempel verwijzer
- Vermoede diagnose DSM-5
Procedure behandeltraject
- Aanmelding
- Intaketraject
- Diagnose met DSM-5 classificatie
- Opstellen behandelplan
- Behandeling/ uitvoering behandelplan
- Evaluatie
Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting gemaakt of u op de juiste plaats bent voor de behandelingen. Er wordt of een vervolgafspraak gemaakt of overlegd wat passender is en zonodig eventueel terugverwezen naar de huisarts. Na het eerste gesprek volgt een aantal anamnesegesprekken om goed in beeld te krijgen wat er aan de hand is. Er zal indien er sprake van is, een diagnose worden gesteld en een behandelplan worden geformuleerd. Er zullen regelmatig evaluaties plaatsvinden om de behandeldoelen te toetsen.
Duur van een sessie: 60 minuten bij individuele psychotherapie.
Beeldbellen is mogelijk.
Zorgvraagtypering
Vanaf 2022 wordt gewerkt met zorgvraagtypering. Dit houdt in dat na de intake/diagnostiekfase met behulp van een vragenlijst (HONOS+) het zorgvraagtype van een cliënt bepaald moet worden. De eerste 2 jaar zijn nog een pilotfase maar de verwachting is dat het zorgvraagtype (oftewel de zorgzwaarte) mede bepalend wordt voor het aantal consulten dat mag worden ingezet. Wij zullen je betrekken bij het bepalen van jouw zorgvraagtype en je kunt deze ook terug vinden op de factuur.
Meer informatie vind je in deze folder: Patientfolder-zorgprestatiemodel-digitale-versie.pdf en via deze link: https://lvvp.info/voor-clienten/zorgprestatiemodel-wat-verandert-voor-patienten/.
Privacyverklaring
Bent u patiënt in de ggz en vindt u het doorgeven van inhoudelijke informatie over uw behandeling aan de zorgverzekeraar een inbreuk op uw privacy? Dan kunt u samen met uw zorgverlener de Privacyverklaring zorgprestatiemodel ondertekenen. Uw zorgverlener dient de factuur samen met deze verklaring in bij uw zorgverzekeraar. Er staat dan geen inhoudelijke informatie over uw behandeling op de factuur, zoals uw diagnose of zorgvraagtype.
Maak jouw eigen website met JouwWeb